Kalenderlotter

Något som är relativt vanligt inför julen är att man kan köpa kalenderlotter. Det är helt enkelt en julkalender där man har chans att vinna något under varje lucka. På ett sätt kan man säga att det fungerar lite som en skraplott. Man öppnar en lucka varje dag fram till jul och har man tur så finns det en vinst bakom en eller flera av luckorna.

På denna typ av lotterier är det allra vanligast med det man kallar för varuvinster. Alltså att man inte vinner pengasummor utan saker. Det kan vara bilar, ett års bensinförbrukning, matkassar med mera, med mera.

Det som är spännande med denna typ av lotter är att dem räcker så länge, hela 24 dagar! Man får helt enkelt hålla sig i skinnet och bara öppna en lucka om dagen. Detta sätt att spela ger spänning under en längre tid. Varje dag får du en ny chans att vinna och det blir helt enkelt lite roligare att stiga upp på morgonen.

Denna slags julkalender delas ofta ut av företag. Vinsterna är då direkt kopplade till det företaget. Ett exempel är Volvo som flera år i rad haft denna kalenderlott till sina volvokortkunder. På deras kalenderlott har man kunnat vinna en bil, bensin och annat som är kopplat till just Volvo.