Postkodlotteriet

Postkodlotteriet är ett av de allra största och mest vinstrika lotterierna som finns i Sverige idag. En av alla anledningar till att det blivit så populärt är att de varje år skänker en stor del av sitt överskott till välgörenhet. Ända sedan 2005 har detta lotteri haft tillstånd från lotteriinspektionen och för att vidare främja ett sunt spelande kan man inte köpa fler än 20 lotter per person och månad.

Så går det till

Så om du vill spela på Postkodlotteriet så är det egentligen bara att anmäla sig som prenumerant på en eller flera lotter. Det kan man göra på deras hemsida eller genom att ringa till deras kundservice. Ofta kommer det erbjudanden genom posten också som man kan tacka ja till. En prenumeration på Postkodlotteriet är alltid en tillsvidareprenumeration som man kan säga upp när som helst.

När man är med i lotteriet så kommer man att delta i varje dragning med sitt postnummer och en särskild gatukod som består av två bokstäver samt ett personligt nummer som består av tre siffror. Varje vecka är du med och tävlar med ditt personliga lottonummer som alltså består av dessa tre komponenter. Dessutom kan man varje vecka man deltar vinna en miljöbil genom det tresiffriga personliga numret i en särskild dragning. Det som är lite fint med postkodlotteriet är att om du vinner så vinner även dina grannar. På det sättet spelar man liksom tillsammans och ju fler som är med på din gata desto större chans har du att vinna.

Om du vinner

Skulle det vara så att du vinner på postkodlotteriet så kommer de vinstpengarna att sättas in på det bankkonto som du anger när du anmäler dig till lotteriet. Hur kan man se om man vunnit då? Jo vinsterna presenteras på en rad olika sätt och ställen. Dels på hemsidan, i Dagens Nyheter, i Expressen, I Göteborgstidningen och i Kvällsposten. Dessutom så presenteras de största vinsterna i tv4 text tv. Sedan ska vi ju inte glömma tv-programmet som sänds på tv4.

Vilka är Postkodlotteriet?

Postkodlotteriet är ett företag och de kallar sin affärsmodell för ”Marknadsdriven välgörenhet”. Som ansluten välgörenhetsorganisation så får man en stor exponering i media och genom det kan man förstärka sitt eget varumärke. Så när du spelar på Postkodlotteriet gör du samtidigt en god gärning eftersom att allt deras överskott går till välgörenhet.